Persbericht november 2019

Ook hulp voor TAlentA en bijdrage voor windmolen de Hoop

Roggekamp Peitsch trekt de beurs voor kinderen in armoede en meer

Het Almelose Roggekamp Peitsch Fonds trekt dit jaar een heel fors bedrag uit voor kinderen in gezinnen die het niet breed hebben. Ze betaalt onder meer ongeveer € 5.000,00 aan de Voedselbank voor een cadeautje voor kinderen met Sinterklaas en eenzelfde bedrag aan Nomen Nescio dat daarmee 40 kerstpakketten schenkt aan families die afhankelijk zijn van de Boodschappenmand. Maar het fonds schiet ook het in nood verkerende TAlentA te hulp èn is bereid bij te dragen in de verbouwing van windmolen de Hoop.
Vier keer per jaar keert het Roggekamp Peitsch Fonds (RPF) kleine en grote bedragen uit aan tal van projecten en activiteiten die ten goede komen aan kinderen in de gemeente Almelo. Er zijn instellingen en organisaties die regelmatig een beroep doen op het fonds, maar ook initiatiefnemers die voor een eenmalige bijdrage aankloppen. Het aantal aanvragen ziet het fonds gestaag toenemen, alsook het totaalbedrag dat in een jaar wordt toegewezen.
De zomerschool van TAlentA voor gemotiveerde, talentvolle kinderen, dreigt kopje onder te gaan door een gebrek aan subsidie. Het Roggekamp Peitsch Fonds wil een bedrag van € 7.070,00 vrijmaken voor de zomerschool, in de hoop dat ook andere fondsen en financiers gevonden worden. Datzelfde hoopt RPF te bereiken met een garantstelling van € 5.000,00 voor windmolen de Hoop. De stichting heeft grootse verbouwingsplannen en wil onder meer ruimtes voor educatie van kinderen, een onderdeel dat het RPF financieel (mede) mogelijk wil maken met haar bijdrage.
De stichting Welzijn Ouderen en Kinderen uit Almelo klopte voor het eerst aan bij het Roggekamp Peitsch Fonds. De organisatie zorgt al jaren voor een vrolijk kerstdiner voor kinderen op Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo. Ze verwacht dit jaar zo’n 225 tafelgastjes. Het RPF draagt € 750,00 bij in de kosten. De nieuwe stichting Propulser heeft plannen voor het houden van een 4 op een rij kampioenschap en mag rekenen op een bijdrage van € 250,00 van het RPF voor de aanschaf van de benodigde spellen.
De bijdragen werden door het RPF toegekend in de herfstvergadering. De call voor nieuwe aanvragen voor de winter 2019 en activiteiten in 2020 opent 1 november. Aanvragen kunnen worden ingediend via de website van het Roggekamp Peitsch Fonds op www.rpfonds.nl Het Roggekamp Peitsch Fonds draagt alleen bij aan voorzieningen, projecten en activiteiten die ten goede komen aan kinderen in Almelo.