Roggekamp/Peitsch Fonds royaal

aan het begin van het nieuwe jaar

Het zag er even naar uit dat het Alma Inloopershuis haar Spelen en Delen activiteit voor kinderen uit geldnood moest opgeven. Maar het Almelose Roggekamp Peitsch Fonds schiet te hulp met een bijdrage van ruim €4100,00. Daarmee kan de ontmoetingsplek voor mensen met kanker dit jaar kinderen van een jaar of 4 tot 14 jaar weer helpen.

Spelen en Delen is speciaal voor kinderen van ouders die kanker hebben. Een ervaren kindercoach helpt deelnemertjes op sociaal emotioneel gebied terwijl ze aan het spelen zijn. Ze kijkt tegelijkertijd naar wat er nodig is voor de kinderen en geeft ze tips en tools die kunnen helpen. Ouders op hun beurt krijgen – als ze dat graag willen – terugkoppeling van de kindercoach. Soms spelen kinderen uit verschillende gezinnen met elkaar, maar meestal wordt de activiteit aan kinderen uit één gezin aangeboden.

Het Almelo Inloopershuis heeft goede ervaring op kunnen doen met Spelen en Delen, en het kreeg daarvoor een tijdlang geld, maar die inkomsten stopten in 2022. Met de steun van het Roggekamp Peitsch Fonds kan het Almelo Inloopershuis ook in 2023 30 sessies aanbieden aan ongeveer tien gezinnen.

Meer dan €16.000,00

In haar eerste vergadering van het nieuwe jaar trok het Roggekamp/Peitsch Fonds onmiddellijk de knip. Behalve het Inloopershuis krijgen nog vijf organisaties financiële hulp van het Almelose Kinderfonds. De Weekendschool Toppers op zondag ontvangt €5000,00 voor haar lesaanbod. Er gaat nog meer geld naar educatie voor de jeugd: de stichting Boerderijeducatie rondom Almelo kan €1000,00 voor lessen over het boerenleven in de eigen woonomgeving van kinderen tegemoet zien. Het Almelose  kunstenaarsduo Floortje van Loon en Dennis Zanoni ontvangt ruim €1200,00 voor een speciaal kinderkunstprogramma tijdens hun manifestatie Awareness in mei van dit jaar. Ook de cultuursector in Almelo krijgt een flinke steun in de rug van het RP Fonds. Paco Plumtrek ontvangt €2000,00 voor het organiseren van het straatmuziekfestival in juni van dit jaar en HobNob kan €3000,00 tegemoetzien als ze dit jaar tijdens het openluchtmuziekfestival een kinderprogramma gaan aanbieden. Alles bij elkaar al meer dan €16.000,00.

Het Almelose kinderfonds pakte overigens ook eind vorig jaar flink uit. Er ging  €5000,00 naar Nomen Nescio om kerstpakketten te bezorgen bij mensen met financiële zorgen. De Voedselbank ontving €3500,00 zodat ze iets extra’s kon doen voor de kinderen in hun cliëntenbestand. De Speelgoedbank kon voor €1000,00 van het RP Fonds haar voorraden aanvullen en uitbreiden en ze kreeg daarbovenop nog eens €500,00 voor gratis kinderkaartjes voor het muziektheater van Servus in de laatste maand van het jaar.

Aanvraag indienen?

Alle initiatieven die ten goede komen aan kinderen in Almelo kunnen in aanmerking komen voor financiële steun van het Roggekamp/Peitsch Fonds. Aanvragen met een goed onderbouwde begroting kunnen dagelijks online worden ingediend op www.rpfonds.nl

 

 

 

Januari 2023