Persbericht 3 juli 2018

Roggekamp/Peitsch Fonds steunt acht projecten met meer dan 20.000 euro.
Het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds gaat acht evenementen en organisaties steunen met een totaalbedrag van meer dan €22.000. Dat heeft het bestuur besloten tijdens zijn zomerbijeenkomst. Het Fonds stelt zich onder meer garant voor een bedrag van €3800 voor de aanschaf van speeltoestellen voor de Melkweg, schenkt €3000 aan de Weekendschool voor een tweede jaargroep talentontwikkeling en ook HobNob krijgt voor de organisatie van het jaarlijkse muziekfestival in het Schelfhorstpark een bedrag van €3000.
De stichting Roggekamp/Peitsch Fonds (RPF) helpt ieder jaar met flinke financiële bijdragen een groot aantal organisaties en initiatieven waar kinderen in Almelo baat bij hebben. In alle gevallen gaat het om initiatieven op het gebied van onderwijs, vorming, opvang, sport, spel en vrijetijdsbesteding. Het bestuur vergadert vier keer per jaar en beoordeelt tijdens die bespreking alle aanvragen. De bedragen die het toekent variëren van enkele honderden euro’s voor kleinschalige activiteiten tot substantiële bijdragen van vele duizenden euro’s.
Toen bekend werd dat de Voedselbank Almelo in grote financiële nood verkeerde, heeft het Roggekamp/Peitsch Fonds uit eigen beweging een donatie gedaan van €6000. Daarmee wilde ze de Voedselbank tijd bezorgen die nodig is om een oplossing te vinden voor de problemen en voorkomen dat er gezinnen met kinderen verstoken zouden blijven van de wekelijkse boodschappen.
De Almelose duikvereniging Galathea krijgt ook hulp van het RPF in de vorm van een bijdrage van €1250 voor de aanschaf van duikapparatuur voor jeugdleden. Met goede, nieuwe spullen hoopt Galathea de afdeling voor kinderen en jongeren weer een boost te geven. De duikclub is te klein en niet kapitaalkrachtig genoeg om de spullen te kunnen aanschaffen. Ze voert weliswaar acties om geld in te zamelen, maar vroeg ook het RPF om hulp.
Het nieuwe zwemspektakel City Swim, dat het Sportbedrijf Almelo organiseert, kan ook rekenen op een bijdrage van het Roggekamp Peitsch Fonds. De City Swim wordt gehouden op 14 september en heeft een tweeledig doel: kinderen warm maken voor de zwemsport èn geld inzamelen voor het goede (ALS) doel. Het Roggekamp/Peitsch Fonds draagt €2500 bij voor onder meer zwemmutsen en badjasjes voor de deelnemers.
De stichting Indigo krijgt van het Roggekamp/Peitsch Fonds €1850 voor een nieuwe editie van Kinderen kijken kunst. Indigo organiseert prachtige tentoonstellingen in de kunsthal Hof88 en zorgt in het schooljaar 2019-2019 dat kinderen van de basisschool naar de exposities kunnen en daar een leuk programma kunnen volgen, waarin ze ook zelf uitgedaagd worden.
Heeft u of uw organisaties ook plannen voor mooie initiatieven voor kinderen en jongeren in Almelo en kunt u financiële steun gebruiken? Meld u aan via de website van het Roggekamp/Peitsch Fonds. www.rpfonds.nl De eerstvolgende vergadering waarop het fonds weer bijdragen zal toekennen is op donderdag 20 september.